Cinema Neuf: La Noir de... (1966)

Arrangementsinformasjon
Default file 1484135149


Afrikanske historier fra et Afrikansk narrativ, Ousmane Sembène regnes som faren av afrikansk film. La Noire de… og Borom Sarret skildrer virkeligheten til menneskene i postkoloniserte Senegal. 


La Noire de… fra 1966 forteller historien om den unge senegalesiske kvinnen Diouana, som reiser fra Dakar, Senegal til Antibes, Frankrike for å arbeide for et Fransk par. Hun forventer en luksuriøs tilværelse i det vestlige landet, men blir isteden behandlet som en annenrangs borger. Hun jobber overtid, får vanskelige arbeidskrav og diskriminerende behandling av hennes arbeidsgivere. Som en følge av dette føler hun seg isolert og fremmedgjort i Frankrike. La Noire de… skildrer den senegalesiske tilværelsen i den postkoloniserte verden.


Som forfilm viser vi Borom Sarret. Filmen er Sembènes debutfilm fra 1963, en kortfilm som følger arbeidsdagen til en hestevognsjåfører. Det er et portrett av en mann i møte med fattigdom og utnyttelse. Sembène banet vei for afrikanske filmskapere, og fortalte viktige historier fra det postkoloniale Senegal, med et sosialkritisk narrativ fra et marginalisert folk. 


«At a moral level, I don’t think we have any lesson to learn from Europe.» Sembène


Fakta:


Regi: Ousmane Sembène
Land: Senegal
År: 1966
Format: Blu-ray
Lengde: 65+20 min
Språk: Fransk med engelske undertekster


film
filmklubb
filmvisning
kino
student
studentersamfundet

Restriksjoner

Aldersgrense 18 år.

Ansvarsfraskrivelse

Kjøpte billetter refunderes ikke.
NFK-kontingent må være betalt og kunne fremvises for å benytte billetten.